Screening Mamar Pentru Preventia Cancerului La San

InstitutulSanului.ro

O nouă șansă. Institutul Sânului. Centru medical specializat în tratamentul chirurgical al patologiei mamare.

Screening de preventie

Screening pentru preventia cancerului la san

“Sănătatea este bunul nostru cel mai de preț, pe care însă îl putem pierde atât de ușor atunci când nu îl ocrotim îndeajuns.” – Dr. Cristian Viișoreanu Fiecare femeie se naște cu dorința de a dărui viață mai departe. Se împlinește devenind mamă și mai târziu, ea devine sânul familiei. Transformă o casă într-un cămin și ne adună pe toți în jurul ei; de la ea învățăm că cel mai important lucru pe lume este familia. EA poate fi orice femeie. Poate fi sora, mătușa sau o prietenă dragă. Poate fi acea femeie prea ocupată să se gândească la sănătatea ei, și care uneori, are nevoie să i se amintească cât este de importantă pentru noi. Un screening mamar făcut la timp îi poate salva viața, iar nouă sufletul. Screening-ul de prevenție este singura metodă prin care putem preîntâmpina un diagnostic de cancer în care rămân puține de făcut. Diagnosticat la timp, acesta poate fi tratat cu succes în majoritatea cazurilor. Mijloacele moderne de diagnostic și de tratament tot mai puțin invazive lasă din ce în ce mai puține traume pentru paciente, atât fizice cât și la nivel psihologic. În cele mai multe cazuri, nu mai este nevoie să fie înlăturat sânul sau ganglionii axilari. Medicina modernă aduce pacientei un tratament numai pentru ea, potrivit stadiului în care se află, formei și tipologiei tumorii identificate. Parcursul terapeutic presupune mai mulți pași:
  • Diagnosticul. Una dintre etapele cele mai importante, întrucât acuratețea lui dictează succesul tratamentului pe care medicii îl vor prescrie. Diagnosticul poate presupune: investigații imagistice – ecografia, elastografia, mamografia, IRM mamar și/sau biopsia.
  • Tratamentul chirurgical. Tratamentul chirurgical este atent evaluat de o echipă multidisciplinară, în urma tuturor examenelor efectuate. Institutul Sânului înseamnă o echipă medicală de succes, coordonată de Dr. Cristian Viișoreanu, medic cu o vastă experiență în tratarea cancerului mamar. Multidisciplinaritatea și suportul acestei echipe preocupate de vindecarea pacientei pun în funcțiune un întreg sistem a cărui forță se desfășoară în scopul învingerii cancerului mamar și redobândirii sănătății pacientei.
  • Terapiile de suport – chimioterapia, necesară în multe dintre cazuri, este efectuată în cadrul aceluiași centru, sub același acoperiș, într-o secție modernă, cu abordări menite să ușureze experiența acestui tratament și să îl facă mai ușor de suportat. Substanța chimioterapică este injectată prin device-uri care ajută la absorbția eficientă a substanței și la minimizarea disconfortului post-terapiei.
Suportul psihologic de specialitate precum și consultanța în nutriție sunt aspecte deosebit de importante de care pacienții beneficiază pe durata tratamentului.

 

Grup de suport

 

Diagnosticul de cancer nu este unul dintre cele mai fericite momente din viața unui pacient. Până nu demult era privit ca pe o fatalitate, însă o dată cu progresul medicinei prognosticul unui astfel de diagnostic s-a îmbunătățit. Este foarte important însă ca această afecțiune să fie depistată la timp. În acest sens, este vitală efectuarea screening-ului periodic, în special în cazul femeilor cu vârsta de peste 40 de ani. Institutul Sânului este un centru integrat dedicat tratamentului cancerului mamar. În cadrul acestuia, se poate urma întreg parcursul terapeutic specific cancerului mamar, de la diagnostic, tratament chirurgical și terapii de suport, având la dispoziție resursele optime: o echipă medicală de succes într-un spital modern cu tehnologie de ultimă generație.
play
100 DE RĂSPUNSURI

Am pregătit 100 de materiale video în care răspundem la cele mai frecvente întrebări despre cancerul mamar.

Dr. Valentina Iordache
DR. VALENTINA IORDACHE

Medic primar Chirurgie generală,
Supraspecializare în Chirurgie oncologică

Screening-ul de prevenție este principalul aliat în lupta cu cancerul mamar.

Programări

Completați formularul de pe pagina de programări și veți fi contactat în cel mai scurt timp.

Consultație online

Obțineți opinia medicală a specialiștilor noștri! Trimiteți-ne dosarul dvs. medical, și veți primi din partea echipei noastre un raport medical complet.