Consiliere Psihologică – InstitutulSanului.ro

InstitutulSanului.ro

O nouă șansă. Institutul Sânului. Centru medical specializat în tratamentul chirurgical al patologiei mamare.

Consiliere psihologică

Consiliere psihologică

Primirea unui diagnostic de cancer poate fi una dintre cele mai dificile provocări cu care cineva se poate confrunta vreodată. Sentimentele care apar pot fi destul de intense. Deși cele mai multe persoane dintre noi cunosc pe cineva diagnosticat cu cancer, la auzul acestor cuvinte privind propria persoană este mult mai tulburător.

Deși cancerul rămâne o boală gravă, cunoștințele despre această boală sunt mai numeroase, iar tratamentele au devenit mai eficiente în ultimele decenii. Din ce în ce mai mult, cancerul are legătură cu supraviețuirea – este vorba de confruntarea cu diagnosticul inițial, luarea deciziilor legate de tratament și gestionarea efectelor secundare ale tratamentului, dar și a etapei de după boală. Totodată, sunt necesare găsirea puterii de a rezista în timpul tratamentului inițial și descoperirea echilibrului în viață după încheierea acestuia.

Conform statisticilor, cel puțin 1 pacient din 4 este afectat de depresie în timpul tratamentului pentru cancer. Mai mult, în cazul bolnavului oncologic, starea psihică pozitivă face diferența între abandonarea luptei sau menținerea și câștigarea ei. Consilierea psihologică este o parte deosebit de importantă a strategiei de tratament, ajutând la creșterea șanselor de vindecare.

Echipa noastră beneficiază de suportul unui psiholog clinician specializat în abordarea efectelor bolilor oncologice asupra pacienților diagnosticați cu cancer, obiectivul nostru fiind de a oferi atât pacientei, cât și familiei sale, sprijin și strategii personalizate pentru a depăși stările negative experimentate, precum depresia, nevoia de izolare, stresul, anxietatea, alterarea imaginii de sine.

În cadrul centrului nostru, pacientele beneficiază de servicii complete de psiho–oncologie oferite de un psiholog specializat, în funcție de nevoile particulare ale fiecărui caz: psihoterapie individuală, de familie, intervenție în criză și organizare de grupuri de suport.

Printre beneficiile susținerii psihologice în terapia oncologică, individuală și de grup, se numără:

  • Conștientizarea contribuției la propriul parcurs de îngrijire și vindecare;
  • Oportunitatea de a exprima emoțiile, gândurile și fricile;
  • Diminuarea fragilității emoționale;
  • Creșterea energiei necesare pentru înfruntarea schimbărilor cauzate de boală;
  • Gestionarea preocupării în privința relațiilor cu familia, copiii, partenerul de viață;
  • Obținerea unei semnificații existențiale.
play
100 DE RĂSPUNSURI

Am pregătit 100 de materiale video în care răspundem la cele mai frecvente întrebări despre cancerul mamar.

Dr. Cristian Gabriel Viișoreanu
DR. CRISTIAN G. VIIȘOREANU

Medic primar Chirurgie generală,
Supraspecializare în Chirurgie oncologică

"Eu nu vreau să tratez un trup, eu vreau să tratez un suflet".

Programări

Completați formularul de pe pagina de programări și veți fi contactat în cel mai scurt timp.

Consultație online

Obțineți opinia medicală a specialiștilor noștri! Trimiteți-ne dosarul dvs. medical, și veți primi din partea echipei noastre un raport medical complet.