Înțepături / Senzație De Arsură în Sân

InstitutulSanului.ro

O nouă șansă. Institutul Sânului. Centru medical specializat în tratamentul chirurgical al patologiei mamare.

senzație de arsură / înțepături în sân

Durerea sânului ca o arsură sau ca o înțepătură – ce trebuie făcut?

Majoritatea femeilor experimentează de-a lungul vieții senzații de disconfort sau de durere la nivelul sânilor de intensitate ușoară sau moderată, uneori resimțită ca o arsură sau ca o presiune asupra sânului. În ce condiții este normală și când trebuie să ne îngrijorăm?

Tipologia durerii sânului

Senzația de durere la nivelul sânului sau a ambilor sâni este încadrată de către specialiști ca durere ciclică sau non ciclică.

  • Durerea ciclică este legată în general de ciclul menstrual și este asociată cu senzația de plenitudine a sânilor, adică de umflare și îngreunare a lor. Destul de des, acest tip de durere, ca o presiune poate iradia și către zona axilară și mai rar, către brațe.
  • Durerea non ciclică este o durere lipsită de recurență și fără asociere cu ciclul menstrual. Aceasta este tipică femeilor tinere și a celor aflate la menopauză.

Durerea ca o arsură sau ca o înțepătură

Senzația de arsură, sau senzația de durere ca o înțepătură care apare din senin este de obicei bine localizată și este specifică durerii non ciclice. Acest tip de durere poate fi cauzată de diverse schimbări hormonale, de aceea ea apare cu precădere la femeile tinere sau la femeile aflate la menopauză.

În cazul în care durerea persistă pe o perioadă mai mare de câteva săptămâni, cel mai probabil este determinată de alte cauze, motiv pentru care este necesară o investigare a ei.

Concluzii

Durerea care apare și dispare nu reprezintă un simptom al cancerului mamar, însă nu înseamnă că, dacă persistă este ceva normal. Orice modificare pe care o sesizați la nivelul sânilor trebuie investigată corespunzător, pentru a elimina orice suspiciune.

Dacă o femeie nu s-a confruntat niciodată cu o durere sau vreun disconfort la nivelul sânilor, nu înseamnă că nu trebuie să urmeze anual screeningul de prevenție specific vârstei pe care o are, respectiv ecografia mamară sau mamografia.

Ce avem de făcut este:

  • Să efectuăm cu regularitate screeningul de prevenție, conform indicațiilor medicului;
  • Să investigăm orice modificare pe care o sesizăm la nivelul sânului, prin efectuarea unui consult de specialitate completat la indicația medicului de ecografie/mamografie.

 

Cancerul mamar este o afecțiune gravă, care în trecut era asociat cu decesul sau chirurgia mutilantă. Astăzi avem la dispoziție metode de diagnostic precoce care pot descoperi cancerul în stadii incipiente.

Diagnosticat la timp, cancerul mamar se poate trata în siguranță, prin chirurgie conservatoare.

play
100 DE RĂSPUNSURI

Am pregătit 100 de materiale video în care răspundem la cele mai frecvente întrebări despre cancerul mamar.

Dr. Cristian Gabriel Viișoreanu
DR. CRISTIAN G. VIIȘOREANU

Medic primar Chirurgie generală,
Supraspecializare în Chirurgie oncologică 

„Sănătatea este bunul nostru cel mai de preț, pe care îl putem pierde atât de ușor atunci când nu îl ocrotim îndeajuns!”

Programări

Completați formularul de pe pagina de programări și veți fi contactat în cel mai scurt timp.

Consultație online

Obțineți opinia medicală a specialiștilor noștri!
Trimiteți-ne dosarul dvs. medical, și veți primi din partea echipei noastre un raport medical complet.