Tratamentul Patologiei Mamare – InstitutulSanului.ro

InstitutulSanului.ro

O nouă șansă. Institutul Sânului. Centru medical specializat în tratamentul chirurgical al patologiei mamare.

Tratamentul chirurgical

Tratamentul patologiei mamare

Scopul principal al tratamentului cancerului mamar este eliminarea celulelor canceroase din corp.

Treatment of breast pathology Care sunt metodele moderne de tratament chirugical al cancerului mamar? – Dr. Cristian Viișoreanu

În general, cele două metode de a realiza acest lucru este tratamentul locoregional și tratamentul sistemic:

  • Tratamentul locoregional – vizează tumoarea și țesutul învecinat și include intervenția chirurgicală, cu sau fără radioterapie.
  • Tratamentul sistemic – are ca scop tratarea celulelor canceroase din întregul organism; acesta presupune: chimioterapia, pe cale venoasă sau orală sau terapia de stimulare a sistemului imunitar și terapia hormonală (anti-estrogenică).

În cazul cancerul invaziv localizat, intervenția chirurgicală este de obicei prima cale de tratament. Aceasta poate fi urmată de tratament sistemic, pentru eliminarea tuturor celulelor care s-ar fi putu desprinde de tumoarea primară și ar fi putut călători în alte părți ale corpului. Acest tip de tratament care se administrează după operație se numește tratament sistemic adjuvant.

Treatment of breast pathology

Intervenția chirurgicală

Intervenția chirurgicală pentru îndepărtarea tumorii este, de obicei, prima formă de tratament a cancerului localizat. Pe lângă îndepărtarea masei tumorale, intervenția chirurgicală oferă informații suplimentare despre tipul și întinderea cancerului. Aceste informații determină deciziile de tratament ulterioare.

Pentru unele femei, cea mai dificilă parte a tratamentului chirurgical este alegerea tipului de intervenție asupra sânului. În general, există două opțiuni:

Treatment of breast pathology Tratamentul chirurgical conservator, un tratament cu rată de recidivă favorabilă.

 Treatment of breast pathology Află tot ce trebuie să știi despre mastectomie, de la Dr. Cristian Viișoreanu

Lumpectomia este adesea combinată cu radioterapia. Abordarea combinată este cunoscută sub denumirea de tratament conservator al sânului, deoarece îi permite pacientei să primească un tratament eficient al cancerului, fără să își piardă sânul.

Alegerea opțiunii ideale de tratament se realizează în funcție de mai mulți factori, precum mărimea și localizarea tumorii, stadiul bolii, riscul de recidivă și preferința pacientei.

Institutul Sânului beneficiază de o echipă multidisciplinară a cărui efort se concentrează pe găsirea soluției optime de tratament ale pacientelor noastre. Fiecare caz medical este evaluat de către această Comisie Oncologică Multidisciplinară, alcătuită din chirurg, oncolog, radioterapeut, anatomopatolog, genetician care elaborează un diagnostic final și stabilesc strategia terapeutică, personalizată, conform ultimelor protocoalele internaționale în domeniu.

Programări

Completați formularul de pe pagina de programări și veți fi contactat în cel mai scurt timp.

 

Citește și despre… 
play
100 DE RĂSPUNSURI

Am pregătit 100 de materiale video în care răspundem la cele mai frecvente întrebări despre cancerul mamar.

Dr. Cristian Gabriel Viișoreanu
DR. CRISTIAN G. VIIȘOREANU

Medic primar Chirurgie generală,
Supraspecializare în Chirurgie oncologică

"Sănătatea este bunul nostru cel mai de preț, pe care îl putem pierde atât de ușor atunci când nu îl ocrotim îndeajuns!"

Programări

Completați formularul de pe pagina de programări și veți fi contactat în cel mai scurt timp.

Consultație online

Obțineți opinia medicală a specialiștilor noștri! Trimiteți-ne dosarul dvs. medical, și veți primi din partea echipei noastre un raport medical complet.