Despre Noi – InstitutulSanului.ro

InstitutulSanului.ro

O nouă șansă. Institutul Sânului. Centru medical specializat în tratamentul chirurgical al patologiei mamare.

O nouă șansă. Institutul Sânului.

Despre noi

Diagnosticul de cancer mamar poate cădea ca un trăsnet. Odată rostit cuvântul cancer, totul se oprește în loc sau, cel puțin, așa pare. Emoțiile se dezlănțuie ca o furtună, iar lucrurile care obișnuiau să fie importante acum își pierd orice însemnătate. Când vorbim despre cancerul mamar, pacientele care primesc o astfel de veste suferă un șoc, iar acest șoc coboară o ceață în calea oricărui orizont. Această ceață persistă până ce medicul apare cu o soluție. Cunoașterea a cât mai multe informații despre această afecțiune, despre modul în care se manifestă și despre opțiunile de tratament contribuie major la raționalizarea diagnosticului de cancer mamar și astfel la îmbunătățirea moralului, atât de necesar în lupta cu această boală.
La Institutul Sânului, avem motive să privim cancerul mamar dintr-o perspectivă optimistă.
Dacă ați fost diagnosticată cu cancer mamar, puteți avea încrederea că lucrurile stau mult mai bine decât odinioară. Tot ceea ce mai demult era considerat un diagnostic cumplit, în prezent, în cele mai multe cazuri, nu mai este deloc așa. Da, cancerul mamar este o boală gravă și este adevărat că poate fi fatală. Impactul acestuia are efecte asupra psihicului, asupra stilului de viață, poate afecta aspectul, feminitatea și sexualitatea unei femei, multe dintre acestea temându-se că vor fi percepute diferit și de cei din jur. Însă medicina a evoluat și este de partea noastră. Timpul și experiența milioanelor de cazuri ne-au învățat să preluăm controlul și să acționăm corespunzător, pentru a opri evoluția cancerului mamar și pentru a-l îndepărta din corpul nostru. Cercetările au dus la descoperirea unor tratamente mai eficiente, cu șanse reduse de deces și o calitate a vieții mult îmbunătățită pentru milioane de supraviețuitoare ale cancerului mamar, inclusiv femei la care au suferit o recidivă.

Cine suntem?

Dr. Cristian Viișoreanu

Institutul Sânului a luat naștere prin formarea unei echipe medicale adunate în jurul Dr. Cristian Viișoreanu, medic chirurg supra-specializat în tratarea cancerului mamar. La început, Institutul Sânului reprezenta un concept ideal al unui centru medical integrat, unde pacientele beneficiază de tratament complet. În scurt timp, acest concept a prins contur iar astăzi el este în totalitate real. Institutul Sânului oferă, astfel, pacientelor următoarele servicii:

Diagnostic precis

Etapa de diagnosticare reprezintă una dintre etapele cele mai importante. Acuratețea diagnosticului dictează succesul tratamentului pe care medicii îl vor prescrie. Diagnosticul poate presupune: investigații imagistice – ecografia, elastografia, mamografia, IRM mamar și/sau biopsia minim-invazivă sau cea chirurgicală.

institutul sanului

Plan de tratament personalizat, stabilit de către o comisie medicală multidisciplinară.
Potrivit ultimelor tendințe din medicina modernă, conform cărora “nu există boli ci bolnavi”, tratamentul în majoritatea afecțiunilor a devenit personalizat. În sprijinul acestui demers contribuie metodele de diagnostic imagistic din ce în ce mai precise, însă, cel puțin la fel de importantă este strânsa colaborare dintre medicii de mai multe specialități. Cu alte cuvinte, în cazul pacientelor diagnosticate cu cancer mamar, decizia planului de tratament este stabilită de o întreagă echipă medicală, organizată într-o comisie menită să găsească soluția optimă de tratament pentru fiecare caz. Acest lucru îmbunătățește major eficiența tratamentului, a modului de răspuns, durata dar și ameliorarea calității vieții pe durata lui.

Tratamentul chirurgical

Tratamentul chirurgical este efectuat de către o echipă medicală de succes, coordonată de Dr. Cristian Viișoreanu, medic cu o vastă experiență în tratarea cancerului mamar. Multidisciplinaritatea și suportul acestei echipe preocupate de vindecarea pacientei pun în funcțiune un întreg sistem a cărui forță se desfășoară în scopul învingerii cancerului mamar și redobândirii sănătății pacientei.

institutul sanului

Reconstrucția sânului post mastectomie

În funcție de prognosticul stabilit pre-operator, cu privire la necesitatea extirpării în întregime a sânului, se poate efectua, în cadrul aceleiași intervenții și reconstrucția mamară. Institutul Sânului beneficiază de înalta specializare a Dr. Andreea Meruță, promotor al unor noi abordări în domeniul chirurgiei plastice mamare, în cazul pacientelor cu indicație de mastectomie. Ineditul acestei noi abordări este aceea că reconstrucția poate fi realizată fără implant, din propriul țesut.

Spațiul confortabil și elegant dotat cu cea mai performantă tehnologie

Institutul Sânului este amplasat în cadrul Spitalului de Oncologie Monza, parte din orașul medical Enayati Medical City. Grupul Monza aduce în România experiența de peste 25 de ani a unui grup medical italian, ce reprezintă o referință în Europa în ceea ce privește dotarea cu aparatură de top, marca celor mai renumiți producători în domeniul medical.

institutul sanuluiinstitutul sanuluiinstitutul sanului

 

Tratamente adjuvante

Chimioterapia, necesară în multe dintre cazuri, este efectuată în cadrul aceluiași centru, sub același acoperiș, într-o secție modernă, cu abordări menite să ușureze experiența acestui tratament și să îl facă mai ușor de suportat. Substanța chimioterapică este injectată prin device-uri care ajută la absorbția eficientă a substanței și la minimizarea disconfortului post-terapiei. De asemenea, tratamentul chimioterapic este disponibil gratuit, în baza biletului de trimitere eliberat de medicul specialist.

Suportul psihologic

Consilierea psihologică este deosebit de importantă pe parcursul oricărui tratament oncologic. Institutul Sânului oferă pacienților posibilitatea de a discuta cu un psiholog specializat în coaching-ul persoanelor care suferă de afecțiuni oncologice.

Consiliere în nutriție

Ultimele studii ne arată că există o legătură între obezitate și cancer. Institutul Sânului pune la dispoziția pacientelor un medic specialist în nutriția pacienților oncologici. Persoanele care au nevoie de o nouă direcție pentru îmbunătățirea stilului de viață și adoptarea unor obiceiuri alimentare sănătoase, ce pot influența favorabil procesul de vindecare beneficiază de consiliere nutrițională din partea personalului medical specializat.

institutul sanului

Screening-ul de prevenție

Screening-ul de prevenție este singura metodă prin care putem preîntâmpina un diagnostic de cancer în care rămân puține de făcut. Diagnosticat la timp, acesta poate fi tratat cu succes în majoritatea cazurilor.

Second opinion

Pacientele cu suspiciune de cancer mamar pot obține, chiar și la distanță, un raport medical complet din partea echipei noastre. Tot ce trebuie să facă este să se autentifice pe site-ul nostru – www.cancerulmamar.ro, unde ne pot trimite documentele medicale, și vor primi în cel mai scurt timp opinia medicală a medicilor noștri. Dr. Cristian Viișoreanu este medic specialist chirurgie generală și deține o experiență de aproape 20 ani în diagnosticarea și tratarea pacientelor cu afecțiuni ale sânului. Dr. Cristian Viișoreanu a efectuat în premieră în România mastectomia endoscopică pentru leziuni benigne și este promotorul tehnicii ganglionului santinelă în sistemul medical privat – una dintre cele mai moderne și eficiente proceduri existente în acest moment. Institutul Sânului dispune de un bloc operator cu 3 săli de operație, mai multe departamente specializate dedicate prevenției, diagnosticării, îngrijirii postoperatorii prin kinetoterapie și drenaj limfatic, onco-psihologie și consiliere medicală.

institutul sanului