Terapii Suport – InstitutulSanului.ro

InstitutulSanului.ro

O nouă șansă. Institutul Sânului. Centru medical specializat în tratamentul chirurgical al patologiei mamare.

Terapii suport

Diagnosticarea afecțiunii de cancer mamar, evoluția bolii și tratamentele specifice reprezintă surse de stres emoțional și fizic. Pentru a îmbunătăți calitatea vieții pacientelor noastre și a le ajuta să lupte în mod eficient cu boala, în cadrul Institutului oferim acces la o gamă complexă de terapii suport, alături de tratamentele oncologice.

71 300x200 1 1
Onco–nutriție

Onco–nutriție

Pacienții oncologi se confruntă frecvent cu deficiențe nutritive și pierderi în greutate în urma tratamentelor de chimioterapie sau de radioterapie. În cadrul echipei Institutului Sânului dispunem de medic specializat în nutriție oncologică, un specialist care elaborează planuri alimentare personalizare pacientelor, astfel încât să nu se confrunte cu carențe și să aibă sistemul imunitar întărit.

Kinetoterapie și drenaj limfatic

Kinetoterapie și drenaj limfatic

O etapă importantă în recuperarea fizică de după operația de mastectomie este drenajul limfatic. Senzația de mână grea, umflarea brațului, durerea la nivelul acestuia și dificultatea flexării degetelor, toate acestea sunt semne ale limfedemului.Pentru a preveni această afecțiune, care, netratată, poate duce la imposibilitatea utilizării mâinii, este necesar drenajul limfatic.  Drenajul limfatic este benefic pentru înlăturarea edemului format la nivelul membrul superior în urma înlăturării ganglionilor axilari. Drenajul este realizat prin tehnici manuale care facilitează eliminarea lichidelor în exces, pe care căile limfatice le adună, îmbunătățind astfel circulația la nivelul membrului superior.

Kinetoterapia, prin exerciții specifice, ajută la recăpătarea posturii, creșterea tonusului muscular și păstrarea mobilității umărului. De asemenea, aceasta contribuie la relaxarea și îmbunătățirea calității vieții pacientei.

Psiho-oncologie

Aflarea diagnosticului de cancer la sân poate avea un impact psihologic profund negativ asupra unei femei. Conform statisticilor, cel puțin 1 pacient din 4 este afectat de depresie în timpul tratamentului pentru cancer. Mai mult, în cazul bolnavului oncologic, starea psihică pozitivă face diferența între abandonarea luptei sau menținerea și câștigarea ei. Consilierea psihologică este o parte deosebit de importantă a strategiei de tratament, ajutând la creșterea șanselor de vindecare. Psiho-oncologieÎn cadrul Institutului, pacientele beneficiază de servicii complete de psiho – oncologie oferite de un psiholog specializat, în funcție de nevoile particulare ale fiecărui caz: psihoterapie individuală, de familie, intervenție în criză și organizare de grupuri de suport. Printre beneficiile susținerii psihologice în terapia oncologică, individuală și de grup, se numără:
  • conștientizarea contribuției la propriul parcurs de îngrijire și vindecare;
  • oportunitatea de a exprima emoțiile, gândurile și fricile;
  • diminuarea fragilității emoționale;
  • creșterea energiei necesare pentru înfruntatea schimbărilor cauzate de boală;
  • gestionarea preocupării în privința relațiilor cu familia, copiii, partenerul de viață;
  • obținerea unei semnificații existențiale.

Controlul durerii

Durerea provocată de cancer poate fi controlată, iar echipa medicală a centrului nostru vă poate învață cele mai eficiente strategii pentru combaterea sa, în funcție de stadiul bolii.

controlul durerii 300x200 1