Dana Viișoreanu, în Topul Celor Mai Apreciați Manageri Din România

InstitutulSanului.ro

O nouă șansă. Institutul Sânului. Centru medical specializat în tratamentul chirurgical al patologiei mamare.

Dana Viisoreanu articol site

Dana Viișoreanu, manager și co-fondator Institutul Sânului – în topul celor mai apreciați manageri din România

Institutul Sânului s-a constituit din primul moment pe nevoia pacientului. Inițial din dorința de a oferi o informare corectă într-un spațiu virtual, Institutul Sânului a prins în scurtă vreme forma unei echipe medicale cu toate resursele necesare pentru a oferi femeilor diagnosticate cu cancer mamar un parcurs terapeutic complet.

 

Sănătatea ca misiune

În 7 ani de activitate, întreg efortul a fost concentrat pe starea de bine a pacientelor, pe calitatea actului medical dar mai ales, pe grija față de paciente, aflate în momentul celui mai mare impas din viața lor.

Dana Viișoreanu, manager Institutul Sânului: Medicina este o știință exactă, aflată permanent într-un proces de evoluție. Viitorul aparține fără doar și poate tehnologiei de vârf care va încerca să perfecționeze mâna chirurgului și care va evalua cu mai multă acuratețe, în locul acestuia.

Pe de altă parte, nimic nu va înlocui transferul emoțional dintre doi oameni, empatia, o mână strânsă de alta, cu căldură. Așadar, viitorul medicinei aparține apanajului perfect dintre tehnologie și calitatea umană a celor care tratează pacientul, iar comunicarea și grija sunt cele mai autentice resurse de care pacientul are nevoie pentru a-și vindeca atât trupul cât și sufletul.

 

Noi proiecte

Este întotdeauna de dorit ca o afecțiune oncologică să poată fi prevenită. În cazul cancerului mamar, cel mai eficient lucru pe care îl putem face este să efectuăm screening-ul anual care ne permite să îl descoperim într-un stadiu incipient. An de an Institutul Sânului își concentrează atenția pe conștientizarea importanței efectuării screening-ului de prevenție – prin ecografie mamară și mamografie.

Dana Viișoreanu, manager Institutul Sânului: Anul acesta urmărim lansarea unui proiect de screening genito-mamar, prin care să venim în sprijinul femeilor din România atât cu informare cât și cu o modalitate mai accesibilă de a efectua screening-ul de prevenție. Și pentru că în cei doi ani de pandemie am fost nevoiți să amânăm întâlnirile pe care le aveam cu pacientele, prilej pentru un dialog deschis despre tot ceea ce înseamnă această patologie, anul acesta ne dorim să relansăm inițiativa prin care să și comunicăm proiectul de screening dar să ne și cunoască noua locație în care ne aflăm astăzi.

Tot pentru anul 2022, focusul este menținut pe calitatea serviciului medical oferit și se așteaptă obținerea acreditării ca centru european de referință în tratarea afecțiunilor sânului.

Dana Viișoreanu, manager Institutul Sânului: Un alt demers prin care urmărim să ne menținem promisiunea legată de standardele la care pacientele să beneficieze de serviciile noastre este acreditarea internațională și obținerea recunoașterii Institutului ca  centru european de referință în tratamentul patologiei mamare.

 

Despre Dana Viișoreanu

Dana Viișoreanu este co-fondator al Institutului Sânului și managerul centrului. Cu studii aprofundate în management și o vastă experiență în managementul operațional din domeniul medical, Dana Viișoreanu a reușit să dezvolte acest concept ridicând standardele calității la nivel de excelență.

Se spune că un bun management este calea către calitate. Însă excelența înseamnă să oferi mai mult decât promisiunea inițială, este atunci când îți duci la bun sfârșit misiunea de a dărui.

Dana Viișoreanu, manager Institutul Sânului: În era în care trăim, avem nevoie să credem în ceea ce facem, de aceea aș înlocui termenul de datorie cu misiune când e vorba de locul de muncă. Cu cât simțim că ceea ce facem este mai sustenabil pentru semenii noștri cu atât viața noastră capătă mai multă semnificație.

Un astfel de lucru se întâmplă însă atunci când un manager își depășește deopotrivă atributele și devine leader. Leaderul unei echipe orientate către un scop comun, ca o misiune.

Dana Viișoreanu, manager Institutul Sânului: Cred ca cel mai mult oamenii se influențează între ei prin exemplu personal. La școală, profesorii de la care am învățat cel mai mult sunt cei care ne-au învățat să gândim, la fel și în viață. Orice ne dorim să facem este bine să gândim atât din perspectiva propriului beneficiu cât și a binelui pe care îl putem aduce în viețile celor din jurul nostru. Cred că acesta este cel mai constructiv sfat pe care l-aș oferi unui tânăr la început de drum, este un return incontestabil, cu permanență și valoare adăugată. Iar al doilea sfat ar fi clasicul urmează-ți visul, oricât de greu ar părea uneori.

 

Institutul Sânului a fost nominalizat în cadrul Galei Excelență în Management organizată de Revista Capital o dată cu distincția primită de Dana Viișoreanu, inclusă în topul celor mai apreciați manageri din România.

 

play
100 DE RĂSPUNSURI

Am pregătit 100 de materiale video în care răspundem la cele mai frecvente întrebări despre cancerul mamar.

Dr. Cristian Gabriel Viișoreanu
DR. CRISTIAN G. VIIȘOREANU

Medic primar Chirurgie generală,
Supraspecializare în Chirurgie oncologică 

"Sănătatea este bunul nostru cel mai de preț, pe care îl putem pierde atât de ușor atunci când nu îl ocrotim îndeajuns!"

Programări

Completați formularul de pe pagina de programări și veți fi contactat în cel mai scurt timp.

Consultație online

Obțineți opinia medicală a specialiștilor noștri! Trimiteți-ne dosarul dvs. medical, și veți primi din partea echipei noastre un raport medical complet.