„Clinica Mayo. Cancerul Mamar“, Lansată şi în România

InstitutulSanului.ro

O nouă șansă. Institutul Sânului. Centru medical specializat în tratamentul chirurgical al patologiei mamare.

„Clinica Mayo. Cancerul mamar“, lansată şi în România. DR. CRISTIAN G. VIIȘOREANU

„Clinica Mayo. Cancerul mamar“, lansată şi în România. Ce aduce nou această carte într-o epocă atât de bogată în informaţii

Există peste 200 de tipuri de cancer. Una dintre cele mai frecvente localizări ale aceste afecţiuni este la nivelul sânului. În cifre, cancerul mamar afectează, anual, peste 2 milioane de femei din întreaga lume.

Pacientele din România care caută informaţii corecte şi complete referitoare la cancerul de sân au de acum la îndemână o nouă sursă de informare. Recent, a fost lansată, şi la noi cartea Clinica Mayo. Cancerul Mamar, un îndrumar foarte util elaborat de experţii de la Mayo Clinic, SUA, una dintre cele mai renumite instituţii de profil din întreaga lume. Coordonatorii volumului sunt dr. Lynn C. Hartmann şi dr. Charles L. Loprinzi, oncologi, cercetători, profesori universitari la Mayo Clinic Care Center din Rochester, Minnesota.

„Sper ca această carte să reprezinte un ghid util şi complet de informaredespre ce înseamnă cancerul de sân, care sunt riscurile sale, metodele de diagnosticare şi de tratare existente şi să le ofere tuturor doamnelor îndrumări practicepentru prevenirea acestei afecţiuni şi pentru protejarea sănătăţii marmare“, precizează dr. Gabriel Cristian Viişoreanu, oncolog, fondatorul Institutului Sânului din Bucureşti, şi cel care a realizat şi lectura de specialitate a cărţii.

Informaţii corecte şi accesibile pentru paciente Într-un limbaj accesibil, volumul oferă, pe parcursul celor 400 de pagini, informaţii corecte despre ce este cancerul mamar şi cum poate fi depistat acesta din stadii incipiente; care sunt cele mai noi descoperiri în oncologie; dacă şi cât contează moştenirea genetică în declanşarea acestei afecţiuni; ce este biopsia şi cum trebuie interpretate rezultatelele acesteia; care sunt tratamentele diaponibile în preznet şi cum pot face faţă pacientele unui astfel de diagostic. Nu lipsesc nici poveştile femeilor care au primit acest diagnostic.

Cartea nu se pretinde un înlocuitor al relaţiei directe dintre doctor şi pacient, scopul ei fiind acela de a oferi pacienţilor informaţii corecte şi cât se poate de complete, astfel încât opţiunile de tratament să poată fi discutate şi alese în cunoştinţă de cauză. Există peste 200 de tipuri de cancer. Una dintre cele mai frecvente localizări ale aceste afecţiuni este la nivelul sânului. În cifre, cancerul mamar afectează, anual, peste 2 milioane de femei din întreaga lume.

Deşi cauzele sale nu sunt cunoscute încă pe deplin, dovezile ştiinţifice indică faptul că printre factorii de risc se numără stilul de viaţă, vârsta avansată, ereditatea şi mutaţiile genetice.

play
100 DE RĂSPUNSURI

Am pregătit 100 de materiale video în care răspundem la cele mai frecvente întrebări despre cancerul mamar.

Dr. Cristian Gabriel Viișoreanu
DR. CRISTIAN G. VIIȘOREANU

Medic primar Chirurgie generală,
Supraspecializare în Chirurgie oncologică 

"Sănătatea este bunul nostru cel mai de preț, pe care îl putem pierde atât de ușor atunci când nu îl ocrotim îndeajuns!"

Programări

Completați formularul de pe pagina de programări și veți fi contactat în cel mai scurt timp.

Consultație online

Obțineți opinia medicală a specialiștilor noștri! Trimiteți-ne dosarul dvs. medical, și veți primi din partea echipei noastre un raport medical complet.