Tratament Chirurgical

Tratament chirurgical

Echipa noastră multidisciplinară asigură tratamente pentru întreaga patologie mamară. Fiecare caz medical care se adresează centrului nostru are avantajul de a fi evaluat de către o Comisie Oncologică Multidisciplinară, alcătuită din chirurg, oncolog, radioterapeut, anatomopatolog, genetician. Împreună, specialiștii elaborează un diagnostic final și stabilesc strategia terapeutică optimă, personalizată pentru fiecare pacientă în parte și aplicată în funcție de protocoalele internaționale în domeniu.

Alegerea opțiunii ideale de tratament se realizează în funcție de mai mulți factori, precum mărimea și localizarea tumorii, stadiul bolii, riscul de recividă și preferința pacientei.

tratamente pentru întreaga patologie mamară

Excizii sectoriale mamare

Sunt recomandate fie pentru stabilirea diagnosticului atunci când se realizează un diagnostic histopatologic intraoperator pentru leziuni maligne, fie ca metodă de diagnostic și tratament pentru tumorile mamare benigne.

Excizii sectoriale mamare ghidate de mandren metalic

Această intervenție este utilizată în cazul tumorilor mamare incipiente, infraclinice (nepalpabile), de mici dimensiuni, vizibile doar mamografic și pentru cazurile care prezintă mamografic focare de microcalcificari grupate, suspect maligne. Pentru a putea fi înlăturate în mod eficient, formațiunile tumorale sunt mai întâi localizate cu un ac cu mandren metalic, sub control mamografic și apoi excizate. Prin această metodă rata de eșec a exciziei formațiunii patologice este redusă.

Biopsie prin vacuum

Biopsia prin vacuum este cea mai avansată metodă de biopsie cu ac. Aceasta constă în prelevarea unor mostre de țesut mamar care prezintă suspiciuni de cancer, pentru a fi examinată. După ce este poziționat în zona dorită, mostrele tisulare sunt aspirate prin vacuum într-un recipient atașat, fără ca acul să fie îndepărtat de la locul recoltării. Avantajul acestei metode este rapiditatea intervenției și confortul sporit al pacientei, aceasta nemaifiind supusă unor puncții repetate.

Excizia ganglionului santinelă

Tehnica ganglionului santinelă este una dintre cele mai moderne și eficiente proceduri existente în acest moment, implementată cu succes în mediul privat în România încă din anul 2012, de către Dr. Cristian Viișoreanu. Această tehnică este recomandată pacientelor diagnosticate cu cancer mamar în stadiu incipient, putând astfel evita extirparea completă și inutilă a ganglionilor axilari, o procedură invazivă care uneori poate fi urmată de complicații, unele ireversibile, ale funcționalității membrelor superioare. Tehnica se bazează pe considerentul că în cazul în care primul ganglion în care drenează tumoră primară NU este invadat tumoral, probabilitatea că alți ganglioni să fie invadați este neglijabilă.

Conform protocoalelor naționale și internaționale, tratamentul se realizează cu ajutorul aparatului GAMMA FINDER WOM-WORLD OF MEDICINE, care ajută la depistarea ganglioniilor santinelă, oferind soluție medicală în timp real (în timpul intervenției).

Mastectomie simplă/ cu reconstrucție imediată

Mastectomia este cea mai utilizată procedură în tratamentul cancerului la sân. În funcție de stadiul bolii și de preferința pacientei se poate recurge la alte tehnici de mastectomie modificată, mastectomie cu conservarea tegumentului, mastectomie cu conservarea complexului areolo-mamelor și unele dintre ele asociate cu excizia ganglionului santinelă sau limfadenectomie axilară. Extirparea țesutului mamar poate fi și parțială și atunci vorbim de rezecție mamară limitată.

O intervenție radicală poate afecta semnificativ psihicul pacientei, în unele cazuri fiind necesare ședințe multiple de psihoterapie, iar în alte cazuri pacientele nu pot trece psihic peste această mutilare.

Pentru a diminua șocul și traumă psihică suferite în urma mastectomiei și a permite reintegrarea rapidă în comunitate, oferim pacientelor opțiunea mastectomiei cu reconstrucție mamară imediată (în aceeași intervenție).

Scrie si apasa pe enter pentru a cauta