Echipamente – InstitutulSanului.ro

InstitutulSanului.ro

O nouă șansă. Institutul Sânului. Centru medical specializat în tratamentul chirurgical al patologiei mamare.

Echipamente de ultimă generație

Acuratețea unui diagnostic și rapiditatea emiterii sale sunt direct influențate de calitatea aparaturii medicale, de aceea, în cadrul Institutului Sânului dispunem de echipamente medicale de ultimă generație pentru depistarea și tratarea afecțiunilor mamare.

Tehnologii avansate – elastografie

Ecograful este prevăzut cu un sistem complex de aplicații elastografice, care măsoară în timp real elasticitatea ţesuturilor analizate, ajutând la diferențierea dintre tumorile benigne și cele maligne. Analiza se bazează pe dimensiunile și forma leziunilor afișate în tehnica elastogafică comparat cu tehnica clasică de ecografie, corelat și cu duritatea leziunilor măsurate elastografic, în cele mai multe cazuri.

Cum decurge investigația

Ca şi în cazul unei ecografii 2D, pacienta va sta întinsă pe pat, vizionarea imaginilor 3D se face automat prin aplicarea pe suprafața sânului a sondei ecografice susținută de un braț mecanic cu mișcarea controlată de echipament, sub supravegherea operatorului. Examinarea are o durată mult redusă față de ecografia clasică, iar presiunea aplicată pe sân este minimă, astfel încât pacienta se va simți confortabil pe tot parcursul investigației. Imaginile obținute pot fi memorate, procesate, analizate și accesate ulterior pentru a monitoriza evoluția tumorală.

Efectuarea unui consult clinic și a unei mamografii anuale este primul pas în diagnosticarea în stadiu incipient a cancerului la sân. Ea este recomandată tuturor femeilor de peste 40 de ani, indiferent dacă prezintă sau nu factori de risc. Mamografia permite detectarea nodulilor sau a tumorilor de mici dimensiuni înainte ca acestea să se simtă la palpare și, totodată, poate evidenția microcalcificările. Mamograful Senographe Essential permite medicului să vadă structura sânului în cel mai mic detaliu, cu o doză mică de iradiere.

 
Aparatul GAMMA FINDER WOM WORLD OF MEDICINE

Aparatul GAMMA FINDER WOM WORLD OF MEDICINE este produs de liderul mondial în domeniul chirurgiei minim-invazive. Conform protocoalelor naționale și internaționale, aparatul este utilizat în depistarea ganglioniilor santinelă și extragerea lor printr-o incizie minimă, asigurând pacientelor un confort sporit.